Dubbelspelers loodsen Davis Cup-team met fraaie zege naar kwartfinales

Nederland heeft zondag in Bologna met hangen en wurgen de knock-outfase van de Davis Cup bereikt. Dubbelspelers Wesley Koolhof en Botic van de Zandschulp bezorgden de ploeg van captain Paul Haarhuis de allesbeslissende zege in de ontmoeting met titelverdediger Italië.

Nederland had zondag één overwinning nodig in het treffen met Italië om bij de eerste twee in de poule te eindigen. Dat zou volstaan voor een plek in de kwartfinales.

Doordat zowel Van de Zandschulp als Tallon Griekspoor in het enkelspel verloor, moesten de dubbelspelers het doen. Koolhof en Van de Zandschulp hadden geen makkelijke opgave, want tegenstanders Simone Bolelli en Andrea Vavassori zijn wereldtoppers in het dubbelspel.

Toch gaven de duo’s elkaar weinig toe. Na twee uur tennis stapten Koolhof en Van de Zandschulp als winnaar van het Italiaanse hardcourt: 7-6 (6) en 7-5.

Zo verloor de ploeg van captain Paul Haarhuis de onderlinge ontmoeting met Italië met 2-1, maar waren er brede glimlachen te zien. Bij het gastland ontbrak wereldtopper Jannik Sinner. Hij koos ervoor de landenwedstrijd aan zich voorbij te laten gaan.

Italië won de poule en gaat net als Nederland naar de knock-outfase van de Davis Cup, die van 19 tot en met 24 november in het Spaanse Málaga wordt gespeeld. Brazilië en België zijn uitgeschakeld. Beide landen hebben net als Nederland één punt, maar delven het onderspit op basis van setsaldo.

Het is de derde keer op rij dat Nederland de kwartfinales van de Davis Cup bereikt. De afgelopen twee jaar bleek dat ook het eindstation.

source

Leave a Reply